-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:16625 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

آيا اين ادعا درست است كه « علم فقه، علمي مصرف كننده است و علم فقه موجود مصرف كننده جهان شناسي و انسان شناسي و زبان شناسي و جامعه شناسي كهن است. اين مصرف كنندگي نه فقط نسبت به معارف درجه دوم، كه نسبت به معارف درجه اول هم تحقق دارد»؟
نگرش كلي بر علوم متداول حاكي است كه غالب علوم از يكديگر كمك گرفته و در عين حال توليد كننده نيز ميباشند، مثلاً علم فيزيك از رياضيات كمك ميگيرد و نسبت به آن مصرف كننده ولي نسبت به مكانيك توليد كننده است.
قانون جاذبه نيوتني از دانشهاي توليدي فيزيك است هم چنان كه قانون انتروپي (سرازيري حرارت به برودت) از توليدات فيزيك است. عين همين مطلب در فقه حاكم است، فقه از علوم ادبي مانند صرف و نحو و لغت كمك ميگيرد، زيرا مصادر فقه به زبان عربي است ولي در عين حال منبع توليد هزاران احكام و حقوق است كه از كتاب و سنت استفاده ميكند. فقه در باب وقت و قبله از علوم رياضي و هيئت، و در ميراث از رياضيات كمك ميگيرد و نسبت به آنها مصرف كننده است ولي در سايهي آن به تأسيس احكام فراواني دست مييابد. و اين كمال يك علم است كه در عين ارتباط، خود توليد كننده ميباشد.
علم طب از علم بيولوژي، فيزيولوژي، تشريح، كمك ميگيرد ولي در عين حال به ساختن يك جامعه سالم كمك كرده و مبدأ احكام و آثاري است، ولي با اين تفاوت كه دادههاي پزشكي منابع طبيعي و تجربي دارد، در حالي كه فقه از منابع وحي سرچشمه ميگيرد.

: آية الله جعفر سبحاني
سيماي فرزانگان ج 2

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.